Ενημέρωση/Ανακοίνωση

Ακολουθεί μια πολύ καθυστερημένη ανακοίνωση για τους παλιούς και νέους αναγνώστες.

Πριν από πεντέμισι περίπου χρόνια ξεκίνησα αυτό το ιστολόγιο σε μια προσπάθεια να γεμίσω ένα κενό που υπήρχε τότε στο διαδίκτυο όπου συνάντησα μια έλλειψη υλικού για θέματα αθεϊας στα Ελληνικά. Το ιστολόγιο εξελίχθηκε σε σημείο συνάντησης φίλων άθεων γύρω από πολύ ωραίες συζητήσεις με βάση θέματα της Ελληνικής και ξένης επικαιρότητας. Δημιουργήθηκε μια πολύ θετική προσπάθεια γύρω από το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα θρησκευτικών η οποία συνεχίζεται και σήμερα μέσω της Ένωσης Άθεων. Σιγά σιγά δημιουργήθηκαν άλλα ιστολόγια. Συμπεριληφθήκαμε σε κυριακάτικο ένθετο εφημερίδας και σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Γιατί λοιπόν σταμάτησα να γράφω τον Μάιο του 2009; Για δύο λόγους. Πρώτον, όπως δείχνουν τα παραπάνω, το κενό που υπήρχε το 2007 είχε πλέον εξαφανιστεί και με το παραπάνω από πάρα πολύ ικανούς φίλους που σέβομαι ιδιαίτερα. Δεύτερον, άρχισα να αφιερώνω όλο και περισσότερο χρόνο στις εθελοντικές μου προσπάθειες εδώ στην Ουάσινγκτον και θεώρησα ότι ο περιορισμένος χρόνος μου θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στον τόπο κατοικίας μου.

Θα μου πείτε, γιατί περίμενα λοιπόν τρία χρόνια να κάνω ανακοίνωση; Κυρίως έλλειψη αποφαστιτικότητας. Ο μήνας εκτός ιστολογίου έγινε δίμηνο, πήγε μετά εξάμηνο και πάει λέγοντας.

Και το λοιπόν ουσιαστικό προσθέται η ανακοίνωση; Πρώτον, μια υπόσχεση ότι θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρηθεί αρχείο. Δεύτερον, θα βρείτε σύνδεσμους στα νέα μου ηλεκτρονικά λημέρια. Μπορεί να μην έχω χρόνο να τηρώ ιστολόγιο, αλλά είμαι στο twitter καθημερινά ως @SimonKnowz. Επίσης θα βρείτε άρθρα μου στα Αγγλικά στο http://newsecular.wordpress.com μάλιστα μερικά από αυτά με Ελληνική θεματολογία! Τέλος δημιούργησα πρόσφατα στα Αγγλικά ένα αλληλοπιδραστικό χρονιδιάγραμμα γύρω από το θέμα της συμμετοχής των γυναικών στο αθεϊστικό κίνημα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.