Ομιλία Μπαράκ Ομπάμα πέρι θρησκευτικής ελευθερίας

Μια και υλοποιείται αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ, είπα να ανεβάσω απόσπασμα μιας ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα από το 2005 όπου μιλάει για την ανάγκη εύρεσης μιας κοινής γλώσσας διαλόγου ανάμεσα σε πιστούς και μη.

Advertisement

9 Responses to Ομιλία Μπαράκ Ομπάμα πέρι θρησκευτικής ελευθερίας

 1. Ο/Η Διαγόρας λέει:

  Simon, χαίρομαι που βλέπω νέο άρθρο σου. Πολύ σωστός ο Obama, δεν έχω ξακανούσει πολιτικό να τα λέει τα πράγματα με τόση σαφήνεια και τόση αντικειμενικότητα. Μήπως ξέρεις προς τι ακροατήριο μιλάει;

 2. Ο/Η SimonSays λέει:

  Καλή ερώτηση. Αν δεν κάνω λάθος είναι σε εκκλησία και μιλάει σε πιστούς. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πιο ήταν το φόρουμ ακριβώς.

 3. Ο/Η γιωργος λέει:

  Είναι πάντως λυπηρό να βλέπεις ένα σοβαρό πολιτικό να προσπαθεί να πείσει τους τρελούς να κρατήσουν τη μούρλα τους για τον εαυτό τους και έτσι -αναγκαστικά- να χρησιμοποιεί τις κλασικές ασυναρτησίες της βίβλου, μιας και είναι ανίκανοι να κατανοήσουν οτιδήποτε άλλο.
  Σα να προσπαθείς να πείσεις παιδάκια του νηπιαγωγείου να συμμετέχουν στην ανακύκλωση χρησιμοποιώντας παραδείγματα με τη Χιονάτη και τη Κοκκινοσκουφίτσα…

 4. Και εγώ χάρηκα όταν είδα το βιντεάκι, γιατί δείχνει ότι ο Obama δε θα κάνει τις γελοιότητες του προκατόχου του (βλέπε «ο Θεός μου είπε…»). Ανεξάρτητα απότις προσωπικές του δοξασίες, ο άνθρωπος δε στάζει μισαλλοδοξία. Θα δούμε.

  ΥΓ, Simon, στον τίτλο έχεις γράψει «πέρι» αντί για «περί» 😛

 5. Ο/Η Maria Evripidou λέει:

  προς το παρών όλα δείχνουν οκαυ με τον obama. Για να δούμε στο μέλλον … 🙂

 6. […] από Διαγόρας ο Μήλιος στο 2008-11-10 Μη χάσετε το βίντεο που ανέβασε χθες ο SimonSays στο atheoi.ORG με ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα από το 2005.  Δεν έχω […]

 7. Ο/Η Διαγόρας λέει:

  Μαθαίνω ότι η ομιλία του Ομπάμα είναι από συνέδριο της προοδευτικής χριστιανικής οργάνωσης «Sojourners» (Παρεπιδημόντες) που έγινε στην Ουάσινγκτον, DC την 2006-06-28.

  Το πλήρες κείμενο (με μερικές διαφορές) βρίσκεται εδώ:
  http://www.sojo.net/obama

 8. Ο/Η Διαγόρας λέει:

  Διόρθωση: παρεπιδημούντες, όχι παρεπιδημόντες.

 9. Ο/Η stardust30 λέει:

  Ενδιαφέρον η ομιλία αλλά ακόμη πιο ενδιαφέρον να δούμε τα έργα του..

Αρέσει σε %d bloggers: