Όταν η πολιτική ορθότητα καταντάει γελοία

Άρθρο του BBC μας ενημερώνει ότι η βρετανική κρατική υπηρεσία Becta -υπεύθυνη για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στα σχολεία της χώρας- σε πρόσφατο διαγωνισμό παιδικών ιστοριών απέρριψε συμμετοχή με τίτλο Οι Τρεις Μικροί Οικοδόμοι. Το εν λόγω CD-ROM ήταν βασισμένο στην παιδική ιστορία Τα Τρία Μικρά Γουρουνάκια.

Η δικαιολογία που δόθηκε από τους κριτές εν ολίγοις (μεταφράζω από το αγγλικό άρθρο): «από την απεικόνιση γουρουνιών ως οικοδόμων πιθανό να θιχτούν οι μουσουλμάνοι και οι οικοδόμοι».

add to del.icio.usDigg itStumble It!Add to Blinkslistadd to furladd to ma.gnoliaadd to simpyseed the vineTailRank

Advertisement

7 Responses to Όταν η πολιτική ορθότητα καταντάει γελοία

 1. Ο/Η cyrusgeo λέει:

  Το πιο «κουφό» το παρέλειψες: ο λόγος που μπορεί, λέει, να προσβληθούν οι μουσουλμάνοι είναι ότι μέσα στο πρόγραμμα υπάρχει …απεικόνιση γουρουνιού!!!

 2. Ο/Η SimonSays λέει:

  Το διόρθωσα cyrusgeo ευχαριστώ για την επισήμανση!

 3. Ο/Η μεγαλοκοπέλα λέει:

  Δεν αποκλείεται κάποτε και τα Τρία Μικρά Γουρουνάκια να γίνουν Τρία Μικρά… Tofu. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και παλαιότερα με το 10 Little Niggers.

 4. Ο/Η RooF λέει:

  Τραγικο 🙂 ή μαλλον τραγικα αστειο. 🙂

 5. Ο/Η Kelsos λέει:

  Καλά ότι και να πω θα είναι λίγο, η παράνοια αυτή έχει αρχίσει να γίνεται ανησυχητική.

 6. Ο/Η omadeon λέει:

  Καλημέρα, το κακό είναι (Κέλσο) ότι η ανησυχητική αυτή παράνοια εισάγεται ραγδαία ΚΑΙ εδώ λόγω της αυξημένης δυνατότητας εξάπλωσης μηνυμάτων και ιδεών. Αργά η γρήγορα τότε θα πρέπει να εισάγουμε και… αντίδοτα.

  Με καθυστέρηση 20 ετών ακριβώς η Ελλάδα εισάγει πολιτική ορθότητα. Προ 20 ετών, στο Αγγλικό Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζα, μία πολιτικά ορθή λεσβία Πρόεδρος της Φοιτητικής Συνέλευσης… απαγόρευσε τους αργούς χορούς (μπλουζ κλπ) επειδή… προκαλούσαν «σεξουαλικές παρενοχλήσεις» από τους φοιτητές στις φοιτήτριες! Ε, δεν άντεξε και πολύ αυτή η φάση όμως, γιατί στην επόμενη συνέλευση καταψηφίστηκε και ο νέος πρόεδρος, ένας μαύρος Αμερικανός Ρασταφάρι-στυλ κατάργησε τη σχετική διάταξη.

  Πάντως με λύπη μου βλέπω ότι στην Αγγλία η κακώς εννοούμενη πολιτ.ορθότητα υπάρχει ακόμη ή αναβιώνει.

 7. Ο/Η animats λέει:

  είχαμε δεν είχαμε ανεβάσαμε εδώ

  http://animats.wordpress.com/2008/05/08/madonna/

  ένα post σχετικά με τα τελευταία «κρούσματα» πολιτικής ορθότητας

  αν σχετίζονται ή όχι μεταξύ τους, ας το κρίνετε εσείς

Αρέσει σε %d bloggers: