Ακτιβισμός για αρχάριους

Όπως όλα τα καθώς πρέπει site, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας έχει μια σελίδα για ‘Συχνές Ερωτήσεις‘. Τι είναι κάτι που λείπει από αυτή τη σελίδα (και τις υπόλοιπες); Μα βεβαίως οι οδηγίες για την απαλλαγή από μάθημα θρησκευτικών. Είπα να μοιραστώ μαζί σας το μύνημα που μόλις έστειλα στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση <webmaster@ypepth.gr> μήπως θελήσει κάποιος να σπαταλήσει 30 δευτερόλεπτα κάνοντας προώθηση από τον δικό του υπολογιστή.

———- Forwarded message ———-
From: Simon Davis <*******@*****.com>
Date: Nov 16, 2007 11:11 PM
Subject: Ενημέρωση για το δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα θρησκευτικών
To: webmaster@ypepth.gr

Αγαπητοί Κύριοι,

Το site του Υπουργείου έχει έλλειψη ενημέρωσης για το δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές και γονείς να μην έχουν σωστή πληροφόρηση.

Η Ελληνική νομοθεσία δίνει πλέον δικαίωμα σε κάθε μαθητή δημόσιου σχολείου να απέχει από το μάθημα θρησκευτικών, τους εκκλησιασμούς, και την σχολική προσευχή. Αρκεί μια απλή δήλωση του κηδεμόνα αν είναι ανήλικος ή του ίδιου αν είναι ενήλικος.

Μερικές διευκρινήσεις για όσους ίσως έχουν πληροφορηθεί λάθος:
1) Δεν αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα στο απολυτήριο.
2) Δεν χρειάζεται καμμία εξήγηση ή διευκρίνηση πέραν της γραπτής δήλωσης για απαλλαγή βάσει της Εγκυκλίου Γ2/ 61723-13/6/2002.
3) Το δικαίωμα ισχύει για όλους τους μαθητές, όχι απλώς τους μη-ορθόδοξους.

Για παραπάνω πληροφορίες επισκεφτείτε το atheoi.org/apallagi. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα του Υπουργείου το συντομότερο δυνατό.

Φιλικά,

—————————————

add to del.icio.us Add to Blinkslist add to furl Digg it add to ma.gnolia Stumble It! add to simpy seed the vine TailRank

ΥΓ Για τους πιο ορεξάτους (από την ίδια σελίδα):

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΜΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Γ.Ε.ΠΟ

Έδρα: Ερμού 15, 1ος όροφος, 101 γραφείο.
Ώρες λειτουργίας: 09.00π.μ.- 14.00μ.μ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-32 30 862 – 4, 210-32 54 970, 210-32 34 042

Το Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών (Γ.Ε.ΠΟ) υποδέχεται, πληροφορεί και κατευθύνει το κοινό σε θέματα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας
(ΥΠ.Ε.Π.Θ) και Νομικών Προσώπων που ανήκουν σε αυτό. Ενημερώνει τους πολίτες για εκπαιδευτικά θέματα δια ζώσης και τηλεφωνικώς.

add to del.icio.us Add to Blinkslist add to furl Digg it add to ma.gnolia Stumble It! add to simpy seed the vine TailRank

Advertisement

3 Responses to Ακτιβισμός για αρχάριους

 1. Ναι, τώρα θα γίνει η μεγάλη αλλαγή: ο παραλήπτης του μηνύματος στο υπουργείο θα ανακαθίσει στην καρέκλα του, θα ακουμπήσει στο γραφείο το αριστερό του χέρι με το οποίο μέχρι τώρα τα έξυνε, και θα συνεχίσει να τα ξύνει με το δεξί.

 2. Ο/Η SimonSays λέει:

  Ανάλογα με τον αριθμό των email. Έστω ότι μοιραζόμουν τον (δικαιολογημένο) κυνισμό σου, θεωρώ ότι αν λάμβαναν πχ αρκετά μυνήματα ώστε να πάθει υπερφόρτωση ο διακομιστής, τότε κάποιος εκεί μέσα θα σταμάταγε το ξύσιμο.

 3. Για να πάθει υπερφόρτωση ο διακομιστής θα χρειαζόντουσαν χιλιάδες «άθεοι ιστολόγοι», (ή έστω εκατοντάδες από δαύτους να στέλνουν δεκάδες μηνύματα ο καθένας) πράγμα που ανήκει στη σφαίρα της ουτοπίας. (Ο Simon στη χώρα της θαυμάτων.)

  Το να πάθει υπερφόρτωση ο διακομιστής είναι πράξη δολιοφθοράς και δεν αρμόζει ως τρόπος δράσης μίας παράταξης που θεωρεί πως έχει υψηλά ιδανικά.

  Αν εγώ ήμουν ο webmaster του υπουργείου και έβλεπα «κάποια τσογλάνια» να υπερφορτώνουν τον διακομιστάκο μου θα έκανα ό,τι μπορώ για να αποφύγω την υπερφόρτωση εκτός από το να ικανοποιήσω το αίτημά τους. Νομίζω πως το ίδιο ακριβώς σκεπτικό θα είχε οποιοσδήποτε υγιής άνθρωπος.

  Ακόμα και να κατάφερνε κάποιος να υπερφορτώσει το διακομιστή του υπουργείου, και πάλι δεν θα κατάφερνε τίποτα, γιατί το υπουργείο δεν είναι εταιρεία της οποίας οι πωλήσεις εξαρτώνται από το πόσο καλά δουλεύει ο διακομιστής της. Ο webmaster πολύ απλά δεν θα έκανε τίποτα, γιατί πολύ απλά δεν θα έφταιγε ο ίδιος.

  Στο email που έστειλα αντικατέστησα το «επισκεφτείτε το atheoi.org/apallagi» με «επισκεφτείτε το https://atheoi.org/apallagi» έτσι ώστε να εμφανιστεί ως link.

  Επίσης διέγραψα το «το συντομότερο δυνατό» γιατί κανείς δεν γουστάρει να τον διατάζουν, και η αγένεια συχνά αφαιρεί το δίκιο. (Ας μου το θυμίσει κανείς αυτό σε κάποια στιγμή στο μέλλον, γιατί κι εγώ πολύ συχνά το ξεχνάω.)

Αρέσει σε %d bloggers: