Ειδική προσφορά Χίτσενς: «Ο Θεός δεν είναι μεγάλος»

εικόνα εξωφύλλου Κρίστοφερ Χίτσενς (Christopher Hitchens) Ο Θεός δεν είναι μεγάλος

Σχεδόν χωρίς να το πάρω μυρωδιά, εκδόθηκε η ελληνική μετάφραση του βιβλίου του Christopher Hicthens: God is not great από τις εκδόσεις Scripta. Στα ελληνικά ο τίτλος είναι Κρίστοφερ Χίτσενς: Ο Θεός δεν είναι μεγάλος.

Αποκλειστικά για τους αναγνώστες του atheoi.ORG, το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία προσφέρει δωρεάν μεταφορικά εντός Ελλάδος για όλες τις παραγγελίες του βιβλίου από το site protoporia.gr (δηλαδή όχι μόνο όσες παραγγελίες ξεπερνούν τα €50).   Η τιμή του βιβλίου είναι ήδη η χαμηλότερη επιτρεπτή από το νόμο δηλαδή €25,20 (€28,00 -10%).

Για να εκμεταλλευτείτε την προσφορά πρέπει:

1)       Να γίνει η πληρωμή του βιβλίου με πιστωτική κάρτα

2)       Να αναγραφεί στις σημειώσεις που συνοδεύουν την παραγγελία το: «Δωρεάν αποστολή για τους χρήστες του atheoi.org».

Το σύστημα θα εμφανίσει έξοδα αποστολής (το κάνει αυτόματα) τα οποία όμως δεν θα χρεωθούν.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του εκδότη

CHRISTOPHER HITCHENS

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ

Εκδόσεις Scripta
Μτφρ. Δέσποινα Ρισσάκη
Επιμέλεια : Άρης Μπερλής
Σειρά : Πολιτισμική Θεωρία – Κριτική
Σελ. 352, Τιμή : 28 ευρώ
ISBN 978-960-7909-89-3

Ο συγγραφέας που θεωρείται «ένας από τους πιο λαμπρούς δημοσιογράφους της εποχής μας» (London Observer)έχει γράψει ένα βιβλίο που επαναπροσδιορίζει τη συζήτηση σχετικά με τη θρησκεία στη δημόσια ζωή. Με την απαράμιλλη ευρυμάθεια και ευστροφία του, ο Κρίστοφερ Χίτσενς καταπιάνεται με το πιο επιτακτικό θέμα της εποχής μας : την κακεντρεχή επίδραση της θρησκείας στον κόσμο.
Σε αυτή την εύγλωττη αντιπαράθεση επιχειρημάτων με τους ευσεβείς, ο Χίτσενς στηρίζει τα επιχειρήματά του ενάντια στη θρησκεία (και υπέρ μιας πιο κοσμικής προσέγγισης στη ζωή) σε μία επισταμένη και σοβαρή ανάγνωση των σημαντικών θρησκευτικών κειμένων.
Ο Χίστενς αφηγείται την ιστορία των προσωπικών του επικίνδυνων συναντήσεων με τη θρησκεία και περιγράφει τη διανοητική του πορεία προς μια κοσμική θεώρηση της ζωής που βασίζεται στην επιστήμη και τη λογική και στην οποία ο παράδεισος αντικαθίσταται από τη φοβερή εικόνα του σύμπαντος μέσα από το τηλεσκόπιο Χαμπλ, ενώ ο Μωυσής και η φλεγόμενη βάτος του υποχωρούν μπροστά στην ομορφιά και τη συμμετρία της διπλής έλικας του DNA.»Δεν δημιούργησε ο Θεός εμάς», γράφει. «Εμείς δημιουργήσαμε το Θεό». Η θρησκεία, εξηγεί, είναι διαστρέβλωση της καταγωγής, της φύσης και του σύμπαντος μας.
Καταστρέφουμε τα παιδιά μας και θέτουμε σε κίνδυνο τον κόσμο μας με το να τα διδάσκουμε της αρχές της θρησκείας.

Ο αναγνώστης, είτε ισόβια ευσεβής, είτε αφοσιωμένος άθεος είτε κάποιος που διατηρεί αμφιβολίες για το ρόλο που παίζει η θρησκεία στην ανθρώπινη ζωή, θα θελήσει να σκεφτεί και να συμμετάσχει στη συζήτηση που διεξάγεται στις σελίδες του παρόντος βιβλίου.

Είπαν για το Κρίστοφερ Χίτσενς :

Ένας διανοούμενος πρόθυμος να δείξει τα δόντια του στον αγώνα για δικαιοσύνη
– The New Yorker

Ο πρώτος ρήτορας-πυγμάχος της Αμερικής.
– Village voice

Ένας από τους πιο παραγωγικούς, αλλά και λαμπρούς, δημοσιογράφους της εποχής μας.
– London Observer

Εξαιρετικός πολιτικός συντάκτης με λογοτεχνική φλέβα.
– Los Angeles Times

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ :

Ο CHRISTOPHER HITCHENS είναι συνεργάτης του περιοδικού Vanity Fair και έκτακτος καθηγητής φιλελεύθερων σπουδών στο New School. Είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων του Thomas Jefferson: Author of America, του Thomas Paine’s  :»Rights og Man» :A Biografy, του Letters to a Young Contrarian και του Why Orwell Matters. Καταχωρίστηκε, προς μεγάλη του χαρά, πέμπτος σε μία λίστα με τους 100 σημαντικότερους διανοούμενους από το περιοδικό Foreign Policy και το βρετανικό  Prospect.

Παραγγελία βιβλίου εδώ.

Advertisement

6 Responses to Ειδική προσφορά Χίτσενς: «Ο Θεός δεν είναι μεγάλος»

 1. Ο/Η SimonSays λέει:

  Απαραίτητο disclaimer: Δεν έλαβα καμμία αμοιβή για την προβολή της καταχώρησης, απλώς μου αρέσει να δίνω καλές προσφορές στους αναγνώστες.

  Να προσθέσω ότι η αγγλική έκδοση που διάβασα όταν εκδόθηκε ήταν άψογη 🙂

 2. Ο/Η Geysser λέει:

  Και να επικεντρώσω λίγο την προσοχή στο μικρό κεφάλαιο «A Short Digression on the Pig – or, Why Heaven Hates Ham». Δεν ξέρω πως έχει μεταφραστεί, αλλά στο πρωτότυπο είναι ίσως το πιό διασκεδαστικό!

 3. Κι εγώ έχω διαβάσει το αγγλικό πρωτότυπο και μάλιστα το είχα κάνει δώρο στην αδελφή μου μαζί με το «God Delusion» του Richard Dawkins.

  O Hitchens είναι πιο πολέμιος από τον Dawkins; τα λέει ακόμα πιο δυνατά, και βρείτε στο youtube μερικές από τις αντιπαραθέσεις που έχει κάνει με διάφορους θεϊστές.

 4. […] you want to now you can read Christopher Hitchens’ God is Not Great in Greek. [atheio.org] Share and […]

 5. Ο/Η drigman λέει:

  Μόλις τελείωσα την ανάγνωση του βιβλίου, το οποίο είναι πραγματικά πολύ καλό. Μάλλον το καλύτερο του είδους απ’ όσα έχω μέχρι τώρα διαβάσει (DAWKINKS,DENNET,SAM HARRIS κλπ). Απλή, λιτή, κατανοητή και κυρίως αιχμηρή σαν ξυράφη γλώσσα. Μια πνευματική όαση, απολαυστική αθειστική ανάγνωση. Εύγε στο συγγραφέα.

Αρέσει σε %d bloggers: