Πόθεν έσχες για τους πλούσιους αμερικάνους ιερείς;

Νά’ναι καλά το BBC America που μας ενημερώνει εδώ στις ΗΠΑ για μερικά θέματα που τα λεγόμενα «mainstream» ΜΜΕ προτιμούν να αγνοούν. Το παρακάτω ρεπορτάζ αφορά τις περιουσίες ορισμένων γνωστών ευαγγελικών ιερέων που αποκτήθηκαν από τις αφορολόγητες εισφορές πιστών και τις προσπάθειες του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Charles Grassley να τις ερευνήσει.

Vodpod videos no longer available.

Advertisement

4 Responses to Πόθεν έσχες για τους πλούσιους αμερικάνους ιερείς;

 1. Ο/Η περιούσιος λέει:

  Τελικά, πολλοί ιερείς και τηλε-ιερείς εξασκούν επιμελώς το λειτούργημα του συσσωρευτή πλούτου, για τα γεράματά τους, υποθέτω. Άντε, όμως, να φορολογήσεις αυτές τις εισφορές! Αν βρεθεί κάποιος πιστός, ο οποίος θέλει να αφιερώσει κάποιο χρηματικό ποσό σε μια εκκλησία και ο ιερέας αυτής της εκκλησίας ασκεί πραγματικά το λειτούργημά του με ταπεινότητα και χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για πραγματικά καλούς σκοπούς; Μάλλον θα πρέπει να ελέγχεται από την εκάστοτε πολιτεία, αν τα χρήματα, που οι πιστοί αφιερώνουν σε μια εκκλησία, πιηγαίνουν για κάποιο πραγματικά καλό σκοπό. Ελέγχεται, όμως, αυτό;
  Κατατοπιστικότατο το βιντεάκι, Simon!

 2. Ο/Η Mandarin λέει:

  Έτσι κι αλλιώς τα χρήματα που διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ως δωρεές με στοιχεία, εκπίπτουν από την εφορία. Είναι επιτακτική ανάγκη να ελεγχθεί η εκκλησία αλλά και οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός που κινείται σε καθεστώς φορολογικής ασυλίας.

 3. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Ακούστε προσωπικό παράδειγμα υποκρισίας: ο Δεσπότης στην εκκλησία ζητά από το ποίμνιο «την αγάπη» του, για την αγιογράφηση του νέου ναού. Η «αγάπη» προφανώς είναι χρηματική.

  Η μάνα μου είναι αγιογράφος από hobby, και πάει να πει στον Δεσπότη ότι προσφέρεται να αγιογριογραφίσει τον ναό ΔΩΡΕΑΝ. Ο Δεσπότης απορρίπτει την προσφορά, και λέει «έχουμε ήδη βρει αγιογράφο.» Ούτε «ευχαριστώ» δεν είπε.

  Προφανώς, η «αγάπη» αξίζει μόνο σε μετρητά, ώστε να μπορούν να φάνε όση «αγάπη» περισσεύει μετά την αγιογράφηση. Βδέλλες!

 4. Ο/Η ΑΔ λέει:

  Πάντως είναι ευχάριστο να ακούμε και ανάμεσα στους ρεπουμπλικάνους τέτοιες φωνές, κι ας είναι μειοψηφία στο κόμμα του «αναγεννημένου ευαγγελικού» GW Bush.

Αρέσει σε %d bloggers: